Hechtel gastlocatie voor Total G-Veldritcriterium

De Agter De Berg Cyclocross is er voor iedereen. Van jong tot oud. voor niet-aangesloten en aangesloten renners. In 2019 voegen we daar nog een categorie aan toe met een manche in het kader van het Total G-Veldritcriterium.

G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Total slaan samen met acht organisatoren van internationale cyclocrosswedstrijden de handen in elkaar voor de eerste editie van de ‘Total G-supporterstrofee’.

Tijdens een criterium van 8 cyclocrosswedstrijden gaan sporters met een handicap hun persoonlijke sportieve uitdaging aan en verleggen ze hun grenzen. De ‘Total G-supporterstrofee’ vindt plaats tijdens de komende herfst- en wintermaanden. De start van het G-cyclocrosscriterium wordt gegeven tijdens de ‘Soudal GP Neerpelt’ op zaterdag 27 oktober 2018. Afsluiten doet de ‘Total G-supporterstrofee’ in stijl tijdens de ‘Sluitingsprijs Oostmalle’ op 24 februari 2019.

Ook supporteren voor sporters met een handicap

De ‘Total G-supporterstrofee’ zorgt er niet alleen voor dat personen met een handicap de kans krijgen om te sporten. Tegelijk heeft het ook een enorm sensibiliserend effect naar het brede publiek vermits elke manche ge├»ntegreerd is in het dagprogramma van 8 internationale cyclocrosswedstrijden en er dus veel toeschouwers aanwezig zijn.

Gemiddeld nemen er zo’n 40-tal G-wielrenners deel aan elk van de 8 wedstrijden van het criterium. Er zijn drie klassementen: eentje voor heren, voor dames en voor de jongeren (-17 jaar). De leider in elk klassement draagt een unieke en herkenbare leiderstrui. Volgende wedstrijden maken deel uit van de ‘Total G-supporterstrofee’:

G-wedstrijd Neerpelt: 27 oktober 2018
G-wedstrijd Hofstade: 4 november 2018
G-wedstrijd Hasselt: 1 december 2018
G-wedstrijd Essen: 8 december 2018
G-wedstrijd SintNiklaas: 22 december 2018
G-wedstrijd Gullegem: 5 januari 2019 
G-wedstrijd Hechtel: 16 februari 2019
G-wedstrijd Malle: 24 februari 2019

Total trotse titelpartner van de eerste editie van het Vlaamse G-cyclocrosscriterium Total fungeert als trotse titelpartner van het G-cyclocrosscriterium en supportert volop voor G-sport: “G-sport ligt ons zeer nauw aan het hart omdat personen met een handicap het verdienen om hun talenten te kunnen ontwikkelen. De gedrevenheid, de moed, en het enthousiasme waarmee ze dit doen, kan ons enkel als voorbeeld dienen. Daarom ondersteunen wij volop met veel plezier ‘Total G-supporterstrofee’.”