Michael knalt naar derde podiumplaats in Essen

Dat Michael vandaag in Essen mee op het podium mocht, had hij aan de pech van Mathieu van der Poel te danken, maar ook aan zichzelf. Want na een gemiste start bleef hij rondenlang op beperkte achterstand van de leiders rondfietsen.

“Ik reed nadat ik pas als 15de, 20ste het veld indook de hele cross op zo’n twintig seconden van de koplopers. Aan de finish was dat maar een halve minuut”, laat Michael de cijfers spreken. Hij reed dus op een bepaald moment even snelle rondetijden als toppers Van Aert, Nys en Van der Poel. “Ja, ik had een superdag. Niet verwacht. Na mijn zware val in Koksijde zat ik een week bijna niet op de fiets, waardoor ik afgelopen week hard heb gewerkt.”

In de finale in Essen stroopte Michael de mouwen flink op in dienst van de uit de achtergrond teruggekeerde Kevin Pauwels, die met een stel flauwe benen af te rekenen had. “Ik heb Kevin op sleeptouw genomen zodat het tijdsverlies met het oog op het klassement beperkt bleef. Tot Kevin in een verraderlijk spoor terecht kwam en zo aansluiting verloor. Op dat moment heb ik het volle pond gegeven om zelf nog op het podium te kunnen staan. De vijf boniseconden die Kevin zo verloor, zullen het verschil niet maken in het klassement, geloof ik.” In die stand blijft Kevin tweede, nu met 3’19” achterstand op leider Van Aert.

Bron: http://www.sunweb-napoleongames.be/index.php?nieuwsid=1612

Written by Marnick Vankevelaer