Michael zet nieuwe jaar in met vierde plaats in Baal

Na een zeer mooi einde in 2015, zette Michael het nieuwe jaar alvast goed in. Op de Balenberg eindigde hij in de voorlaatste manche van de Bpost Bank Trofee op de vierde plaats.

Na een supersnelle cross in Loenhout afgelopen dinsdag waarin Michael beslag legde op de elfde plaats, haalde hij een dag later wederom zijn fiets van stal. In het West-Vlaamse Bredene stond hij woensdag aan de start van de Versluys Cyclocross. Hierin kwam hij samen met de ploeg sterk voor de dag. Hij eindigde er op de tweede plaats achter zijn broer Dieter.

De start van het nieuwe jaar betekende ook de start voor een nieuwe sponsor. Marlux vervangt Sunweb waardoor zo het team voortaan Marlux-Napoleongames zal heten. Zo werd de rode outfit ingewisseld voor een blauwe.

Met deze nieuwe blauwe outfit om de schouders, kwam Michael op de Balenberg enorm goed voor de dag. Na een ontketende Wout van Aert, die zowaar van start tot finish op kop reed, had Michael lange tijd uitzicht op een podiumplaats. Maar mede doordat Sven Nys en Toon Aerts nog uit de achtergrond terugkeerden, moest Michael uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

Foto: Glenn Goessens

Written by Marnick Vankevelaer