WB Las Vegas: Michael tweede achter Wout Van Aert

In de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in het Amerikaanse Las Vegas, kwam Michael vandaag erg goed voor de dag. Zo eindigde hij er op een knappe tweede plaats achter Wereldkampioen Wout Van Aert.

Michael was de eerste die aan de boom schudde op het erg snelle parcours. Na een knieval van Wout Van Aert zag waagde Michael zijn kans. Hij zette vol door en nam zo enkele seconden. Uiteindelijk was het nog te vroeg en zo kwam alles weer samen. Ook Van Aert had ondertussen al dertig seconden goedgemaakt.

“Maar aan winnen dacht ik nog niet, op dat moment”, vertelde hij na afloop. “We moesten nog zes ronden afwerken, en ik voelde dat ik niet het juiste gevoel had om zolang alleen te rijden. Ga je op dit parcours een ronde volle bak, dan moet je daar twee, drie ronden van herstellen.”

 De Wereldkampioen zette zich met nog twee rondes te gaan op kop voor de zandbak waar hij zijn beslissende demarrage plaatste. Michael zat op de hielen, maar verloor door een foutje de aansluiting. “Ik moest tien, vijftien seconden toestaan, en toen wist ik dat het over was voor de overwinning. Vanaf dan ging ik me op plek twee richten.”

Om de tweede plaats werd het nog een heus gevecht. Michael was bij de pinken en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Foto: Photopress

Written by brechttoelen