7de plaats voor Michael op zijn verjaardag

Op zijn 23ste verjaardag stond Michael vandaag aan de start van de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Na een slechte start knokte hij zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde hij er op de zevende plaats.

Na een zeer slechte start dook Michael pas als voorlaatste renner het veld in. Naar mate de wedstrijd vorderde schoof hij steeds meer plaatsen op. “Ik geraakte niet meteen in m’n pedaal bij de start”, vertelde Michael op de teamwebsite. “Ik zat meteen helemaal achterin de groep. Als op twee na laatste draaide ik het veld in, denk ik. Maar ik voelde me wel redelijk goed, en probeerde zo snel mogelijk op te schuiven op een moment dat de gaatjes nog niet te groot waren.

“Halfkoers kwam ik terecht in de groep die streed voor de derde plek. Dat klassement is belangrijk voor mij, maar in de koers hoefde ik er niet echt mee bezig te zijn want dichtste achtervolger Toon Aerts zag ik voor me rijden. Ik hou een goed gevoel over aan

vandaag.”

Foto: Marc van Est

Written by Marnick Vankevelaer