Biografie

Voornaam: Michael imgp.php

Naam: Vanthourenhout
Geboortedatum: 10 december 1993
Geboorteplaats: Brugge

Nationaliteit: België
Woonplaats: Wingene
Broer: Dieter Vanthourenhout
Vriendin: Kelly Van den Steen

Ploeg: Marlux – Napoleon Games
Categorie: Veldrijden – Elite

Titels: EK Belofte 13-14
WK Belofte 14-15


Met een crossende broer was de fiets voor Michael Vanthourenhout niet ver weg. Alles begon in 2005, de 12-jarige Michael ging als aspirant aan de slag bij de Koninklijke Brugse Velosport. De jonge Vanthourenhout was gebeten door de fiets en trainde uren in de Vlaamse Ardennen, hij reed zijn eerste wegwedstrijd in Zee-Brugge in 2006.

Twee jaren later stapte hij over als eerstejaars nieuweling naar het Cyclingteam Oost-West. Zijn eerste overwinning kwam een jaar later. Als tweedejaars nieuweling was hij in het truitje van de Beernemse Wielerclub de sterkste in Contern, Luxemburg.
Als tweedejaars junior haalde Michael heel wat podiumplaatsen. In de kleuren van Baboco stond hij maar liefst 11 keer op het podium. Eén keer was hij de sterkste. In de Wereldbeker van Plzen liet hij de concurrentie achter en pakte hij de zegeruikers.

Aan het begin van het nieuwe veldritseizoen 2011 maakte Michael de overstap naar de belofte, opnieuw bij een nieuwe ploeg. De boxx veldritacademy moest de renner uit Wingene voorbereiden op een overstap naar het moederteam BKCP-Powerplus. De overstap kwam er sneller dan verwacht.

Met een overwinning in de GVA van Ronse en heel wat sterke prestaties als eerstejaars beloften haalde Christophe Roodhooft hem op 1 januari 2012 naar BKCP-Powerplus. De jonge renner mocht ook mee naar het WK in Koksijde. De relatie met BKCP werd één van korte duur.

Michael behaalde in november 2013 de Europese titel bij de belofte en kondigde even later zijn overstap naar Sunweb-Napoleon Games aan. Vanaf 1 januari 2014 verdedigt hij de kleuren van het team van Jurgen Mettepeningen.