Mini-a-natuur

Al jaren ben ik gepassioneerd door het modelbouw, niet zomaar modelbouw maar het bouwen van realistische stationsomgevingen. Dit alles op een schaal van 1/87. Soms vinden twee passies elkaar en dit was hier ook het geval. Op een zonnige zondagavond in mei 2013, op een dood moment, ontstond het idee om twee passies te combineren. De doosjes met figuurtjes per thema werden uit de hobbykelder opgediept.  Na een rondje door de tuin en het bekijken van de beschikbare figuurtjes ontstonden de eerste ideeën.

Al snel werd er een lijn uitgezet, met alledaagse dingen uit de natuur en het menselijke leven ontstond de reeks “Mini-a-natuur”. Een samenvoeging van de woorden miniatuur en natuur. De geboorte van een kunstzinnige, onuitputtelijke reeks.  Door de foto’s via de sociale media te delen kwamen mensen met kunstenaar Slinkachu op de proppen. Een gekende miniatuur fotograaf. Zijn werken geven een boost om de lat steeds hoger en hoger te leggen, om zo de technieken bij te schaven en foto’s van een hoger niveau te creëren.

Mensen vragen soms hoe kom je op deze ideeën, wat is je inspiratie. Soms is het een lange fietstocht al dan niet van het werk naar huis. Een uitstap naar een winkel kan ook. Zo ontstonden de linkse foto’s na een bezoekje aan een supermarkt.Elke foto vergt een denkproces en heeft een bepaalde ziel. Wanneer het idee compleet is volgt de zoektocht naar een geschikte locatie. Deze is vaak snel gevonden omdat de meeste ideeën op locatie ontstaan.

Vervolgens volgt de juiste opstelling van de figuren, dit is vaak afhankelijk van de ondergrond en zeker van de inval van het licht. Aangezien de figuurtjes te klein zijn om op zich zelf recht  te laten staan, worden ze met een heel klein stukje dubbelzijdige tape vastgezet.